Programi za djecu

Fit kids aerobic je nastao iz suvremene aerobike, popularan je i lako primjenjiv. Osim što utječe na cjelokupni

antropološki sustav, vježbanjem aerobika djeca se uvode u zdrav i aktivan život.

Kod djece rad treba uskladiti s karakteristikama njihova rasta i razvoja, te osobinama i sposobnostima. Važno je da tjelesno vježbanje postane djetetu izvor igre, zabave i zadovoljstva. Sve igre koje se provode na satu nemaju natjecateljski karakter, već imaju za cilj da se različitim igrama podigne samopouzdanje djeteta, i da svako dijete bude jednako uspješno.

Djeca današnjice su sklona sjedenju pred televizijom, i mnogo im je teže biti u formi nego prijašnjim generacijama. Televizija, te videoigre mogu progutati ogromne količine vremena, a roditelji imaju manje vremena za aktivnosti s djetetom nego nekada. Sve je manje kretanja, pješačenja, odlazaka u prirodu, a više prevladava sjedalački način zivota, što rezultira pretilošću, poremećajem prehrane, povišenim krvnim tlakom te kolesterolom.

Jedan od najvažnijih ciljeva igre je kretanje. Kroz igru djeca se uče snalaziti u različitim situacijama, ujedno se zabavljaju, druže s vršnjacima, te imaju osjećaj vrijednosti.

Dobrobiti:

  • Pozitivni utjecaji na psihomotoričke sposobnosti djece (fleksibilnost, koordinacija, izdržljivost, ravnoteža, jakost)
  • Pozitivni utjecaj na poremećaje u prehrani
  • Povećanje stupnja samopoštovanja
  • Socijalizacija
  • Prevencija kardio-vaskularnih bolesti
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok